Mannen en vrouwen in sales benaderen leidinggeven anders

Mannen en vrouwen in sales benaderen leidinggeven anders

Het verleden heeft geleerd dat vrouwen en mannen in de verkoop anders handelen en leiding geven/nemen. Er zijn talloze onderzoeken geweest die deze verschillen belichten. Vrouwen in sales hebben een meer authentieke stijl van leiding geven waarbij ze zich meer richten op inspireren en beïnvloeden dan mannen die er om bekend staan om een hardere stijl te hanteren waarbij belonen en afstraffen centraal staan.

Welke stijl past beter in de huidige werkklimaat?

In een tijd waar start-ups hot en happening zijn en waar de corporate wereld steeds meer millennials op de vloer krijgt heeft inspireren en beïnvloeden meer effect. De nieuwe generatie reageert hier eenmaal beter op. Vrouwen zijn van nature beter in het onderhouden van relaties, hierdoor zijn zij beter in staat om duurzame relaties te bouwen ipv de quick wins waar het in eerdere decennia om ging.

Wil je het spel veranderen, verander dan de regels

Het wordt tijd om oude sales technieken die niet werken los te laten. Ook wordt het tijd om de oude sales cultuur, een cultuur vooral gedomineerd door mannen los te laten. Steeds vaker begeven vrouwen zich op het sales vak, tevens met veel succes. Als ondernemer wil je het liefst een goede mix van sales mensen. Diversiteit bevordert resultaat. Hou daar rekening mee de volgende keer als je mensen aanneemt voor je team. En bij Sales trainingen of trainingen Sales Management, leer ze elkaars verschillen in te zien en te waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *